اخبار

آغاز تولید از میدان نفتی سپهر-جفیر

آغاز تولید از میدان نفتی سپهر-جفیر

1402/12/18

سرانجام، شمارش معکوس بهره‌برداری رسمی از میدان‌ نفتی سپهر و جفیر به پایان رسید و طی سفر یک روزه سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری به خوزستان، در مراسمی از طریق ویدیوکنفرانس و با حضور جواد اوجی وزیر نفت، محسن خجسته‌مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت، مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد، علیرضا صادق آبادی مدیرعامل گروه انرژی پاسارگاد و احمد محمدی مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد این میدان رسما افتتاح شد.

 

به گزارش روابط عمومی شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد، رئیس جمهوری در آیین بهره‌برداری رسمی میدان‌ نفتی سپهر و جفیر از طریق ویدئوکنفرانس گفت: امروز شاهد بهره‌برداری از طرح‌های مهمی در عرصه اقتصاد و تولید به دست با برکت و باکفایت مهندسان، مشاوران و کارگران شریف بودیم که جا دارد از همه آنها صمیمانه قدردانی کنم.

 

وی افزود: آنچه در میدان‌های نفت و گاز کشور به‌دست توانای مهندسان ایرانی در افزایش تولید و جلوگیری از هدررفت ثروت ملی در جمع‌آوری گازهای مشعل در حال انجام است، سبب افتخار کشور است.

 

رئیسی با بیان اینکه کارکنان این صنعت در شرایط اقلیمی دشوار خوزستان و با وجود تحریم‌های بی‌سابقه علیه کشور توانسته اند اراده خود را به دشمن تحمیل کنند، تصریح کرد: دشمن اراده کرد تولید و اشتغال در کشور ما رونق نداشته باشد و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی اجرا نشود، اما مهندسان ایرانی توانستند در میدان تقابل و جنگ اراده‌ها، اراده خود را بر دشمن تحمیل کنند.

 

جواد اوجی وزیر نفت نیز در این مراسم با بیان این که تحول بزرگی در توسعه میادین غرب کارون در دولت مردمی رقم خورده است گفت: ما ۹ میدان نفتی در غرب کارون داریم که ۶ میدان با عراق مشترک است. همه این میادین تعیین تکلیف شده و در حال توسعه است و هم اکنون روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت در غرب کارون تولید می شود.

 

وی با یادآوری اینکه پیشرفت فیزیکی طرح توسعه میدان‌ سپهر و جفیر در آغاز دولت سیزدهم ۱۵ درصد بود گفت: شرکتهای خارجی سالهای قبل برای توسعه میدان نفتی سپهر و جفیر آمدند، اما بعد از مدتی، کار را رها کردند و رفتند. امروز مرحله نخست این طرح با ظرفیت برداشت روزانه ۵۰ هزار بشکه نفت سبک که مناسب صادرات است افتتاح می شود.

 

اوجی افزود: اجرای این پروژه با تلاش همکاران ما در شرکت ملی نفت و همچنین شرکت انرژی پاسارگاد و با سرمایه گذاری بانک پاسارگاد صورت گرفت و در مدت زمان کوتاهی با سرمایه‌گذاری ۴۱۴ میلیون دلار به بهره‌برداری رسید.

 

وزیر نفت همچنین تصریح کرد: امروز طی مذاکره با شرکت انرژی پاسارگاد، توافقات خوبی حاصل شد که بتوانیم با سرمایه گذاری بانک پاسارگاد، توسعه میدان پارس شمالی و طرح‌های ال‌ان‌جی (گاز طبیعی مایع‌شده) کشور را توسط این شرکت انجام دهیم.

 

در ادامه آیین بهره‌برداری رسمی از طرح توسعه میدان‌ نفتی سپهر و جفیر، مجید قاسمی، مدیرعامل بانک پاسارگاد ضمن خیرمقدم به ریاست محترم جمهوری و هیات همراه به سرزمین ایثار و شهادت که به گفته او امروز تبدیل به سنگر جهاد اقتصادی شده، گفت: به پاسداشت خون شهدای سرزمین ایران و این منطقه، همه متعهدیم که مسئولیتهای اکتشاف و بهره برداری از میادین نفتی استان خوزستان را که به دلیل منابع غنی نفتی و گازی مرکز اقتصادی کشور است، آنگونه که شایسته است بر عهده بگیریم.

 

مجید قاسمی خطاب به رئیس جمهور گفت: جنابعالی در روزی که خواستار رای اعتماد مجلس برای دولت بودید، روی اقتصاد مقاومتی تاکید ویژه ای داشتید؛ با توجه به نقش ناچیزی که در تهیه برنامه ها و سیاستهای اقتصاد مقاومتی داشتم بدون اغراق عرض می کنم طرح توسعه میدان نفتی سپهر و جفیر، نمود بارز اقتصاد مقاومتی است.

 

قاسمی ادامه داد: بند به بند سیاستهای اقتصاد مقاومتی به لحاظ ایجاد ارزش افزوده اقتصادی، به لحاظ بازدهی ارزی، جلب مشارکت آحاد جامعه که بند اول سیاستهای اقتصاد مقاومتی است، دانش بنیان بودن و پیچیدگی میدان که به دست مهندسان جوان این کشور انجام شده درحالیکه برخی تصور می کردند ممکن است به نتیجه نرسد و همچنین به لحاظ  نقش نظام پولی و بانکی کشور که بند ۹ سیاستهای اقتصاد مقاومتی در حمایت اثرگذار از بخش اقتصاد است در این پروژه ملاحظه می شود.

 

مدیرعامل بانک پاسارگاد توسعه پروژه‌های صنعت نفت و گاز را زمینه‌ساز اشتغال و ارزش افزوده بالا دانست و گفت: از این فرصت استفاده میکنم و توجه همکارانم در نظام بانکی کشور را به توانایی ایفای نقش جدی در توسعه اقتصادی کشور جلب می کنم.

 

مجید قاسمی در پایان سخنان خود گفت: از باب عمل به مسئولیت اجتماعی یک باب هنرستان توسط مجموعه پاسارگاد در منطقه هویزه ساخته شده که اذن افتتاح آن مدرسه را هم از جنابعالی درخواست می کنم.

 

بر اساس این گزارش قرارداد توسعه این میدان اسفند سال ۱۳۹۶ و در قالب الگوی تازه قراردادهای نفتی امضا شده بود و اولین قرارداد سرمایه گذاری و توسعه میدان توسط یک شرکت ایرانی و بخش خصوصی است که با محوریت گروه انرژی پاسارگاد و توسط شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد اجرا شده است تا فتح عمیق ترین پرچالش ترین لایه نفتی ایران با اتکا بر مدیریت، دانش و سرمایه ایرانی امکانپذیر شود.  ارزش کلی قرارداد توسعه میدان سپهر و جفیر ۲.۸ میلیارد دلار است که از این مقدار تاکنون ۳۳۰ میلیون دلار آن هزینه شده است. ظرفیت تولید نفت این میدان هم اکنون ۵۰ هزار بشکه در روز است و پیش از موعد تعیین شده به تولید ۴۰ هزار بشکه در روز رسیده است و با اجرای کامل این قرارداد تولید نفت به روزانه ۱۱۰ هزار بشکه در روز می‌رسد. تاکنون حفاری ۱۲ حلقه چاه در این میدان‌های نفتی تکمیل شده است؛ چاه‌هایی که در لایه فهلیان و در عمق بیش از ۴۶۰۰ متر و با فشار بالای ۱۰ هزار پوند بر اینچ مربع (پام) به مخزن نفتی رسیده‌اند.

تصاویر

آغاز تولید از میدان نفتی سپهر-جفیر
آغاز تولید از میدان نفتی سپهر-جفیر
آغاز تولید از میدان نفتی سپهر-جفیر
آغاز تولید از میدان نفتی سپهر-جفیر
آغاز تولید از میدان نفتی سپهر-جفیر
آغاز تولید از میدان نفتی سپهر-جفیر