اخبار

شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد

گرامیداشت روز درختکاری و ترویج فرهنگ کاشت نهال

گرامیداشت روز درختکاری و ترویج فرهنگ کاشت نهال

شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد با حضور جمعی از مدیران و همکاران خود، روز درختکاری را با کاشت نهال در محل پروژه‌ سپهر و جفیر گرامی داشتند. این مراسم با هدف ترویج فرهنگ کاشت نهال و توجه به محیط زیست و منابع طبیعی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد، در این مراسم همکاران شرکت به یاد و احترام به محیط زیست و به منظور حفظ و بهبود شرایط زیست‌محیطی به کاشت درختان پرداخته‌اند.

آغاز عملیات حفاری اولین حلقه از ۱۶ حلقه چاه واگذار شده به پیمانکاران حفاری فاز دوم طرح ملی سپهر و جفیر

آغاز عملیات حفاری اولین حلقه از ۱۶ حلقه چاه واگذار شده به پیمانکاران حفاری فاز دوم طرح ملی سپهر و جفیر

 در تاریخ یکم اسفندماه 1403، عملیات حفاری اولین چاه از ۱۶ حلقه چاه جدید فاز دوم طرح سپهر و جفیر با حضور نمایندگان کارفرما (شرکت مهندسی توسعه نفت) و مدیران ارشد شرکت گسترش انرژی پاسارگاد به‌طور رسمی آغاز شد. این پروژه  حفاری که از طریق مناقصه و با نظارت کارفرمای اصلی به دو شرکت خدمات مهندسی پژواک انرژی و حفاری مپنا واگذار شده است، گامی مهم در جهت افزایش ظرفیت تولید نفت کشور و طرح سپهر و جفیر محسوب می‌شود.
بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، با حفاری و تکمیل تعدادی از چاههای تعریف شده در این دو بسته در سال آینده، سطح تولید فعلی طرح سپهر و جفیر افزایش قابل توجهی خواهد یافت.

هفدهمین چاه طرح سپهر و جفیر با موفقیت راه اندازی شد

هفدهمین چاه طرح سپهر و جفیر با موفقیت راه اندازی شد

پس از نصب کامل شیرآلات و اتصالات و تکمیل بخش برق و ابزاردقیق تسهیلات سرچاهی و احداث حدود ۲.۸ کیلومتر خط لوله جریانی ۶ اینچ زیرزمینی، عملیات پیش راه‌اندازی و راه اندازی چاه جفیر ۸ به عنوان هفدهمین چاه نفت تولیدی طرح سپهر و جفیر با موفقیت انجام شد و این چاه در مدار تولید قرار گرفت. با تولیدی شدن این چاه، علاوه بر افزایش سطح تولید نفت از این طرح ملی، گامی دیگر در راستای دستیابی به اهداف تولیدی برنامه شده در سال جاری برداشته شد.
شایان ذکر است عملیات تکمیل و راه اندازی این چاه مطابق با استانداردهای شرکت ملی نفت ایران و تاییدات اخذ شده از شرکت مهندسی و توسعه نفت؛ بعنوان کارفرمای اصلی این طرح انجام شده است.

نصب نخستین سیستم فرازآوری مصنوعی در میدان نفتی سپهر و جفیر با موفقیت انجام شد

نصب نخستین سیستم فرازآوری مصنوعی در میدان نفتی سپهر و جفیر با موفقیت انجام شد


در گامی موثر برای افزایش تولید نفت از میدان نفتی سپهر و جفیر، عملیات تعمیر چاه و نصب پمپ SRP در چاه جفیر ۳، به عنوان دومین چاه تعمیری این میدان نفتی با موفقیت پایان یافت. این اقدام گامی مهم در راستای افزایش تولید و بهبود بهره‌وری از میدان سپهر و جفیر محسوب می‌شود.

کارشناسان و مهندسان متخصص شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد Pasargad Exploration & Production موفق شدند با تلاش بی‌وقفه و طراحی سیستم فرازآوری مناسب بر روی یکی از چاه‌های قدیمی میدان که توان تولید طبیعی آن به کمتر از ۲۰۰ بشکه در روز رسیده بود و برای نخستین بار در این میدان با بکارگیری امکانات یک شرکت ایرانی خدمات دهنده پمپ های میله ای- مکشی (SRP) و تحت قرارداد شرکت خدمات مهندسی پژواک انرژی، ظرف مدت زمان یکماه برای تعمیر چاه و نصب پمپ، ضمن تجهیز این چاه به این نوع سیستم فرازآوری مصنوعی، بر اساس آزمایش عملکردی ۷۲ ساعته پمپ، تولید از این چاه را حدود سه برابر افزایش دهند که این امر تأثیر بسزایی در عملکرد چاه جفیر ۳ و افزایش تولید از این طرح ملی خواهد داشت.

شایان ذکر است میدان سپهر و جفیر به‌عنوان یکی از میدان‌های نفتی مهم در حال توسعه کشور، نقش کلیدی در افزایش تولید نفت دارد و اجرای روش های مناسب فرازآوری مصنوعی مناسب در این میدان، تأثیر مستقیمی بر افزایش تولید نفت خواهد داشت.

مزایای نصب پمپ SRP در چاه جفیر ۳ شامل؛ افزایش تولید چند برابری نفت از چاه، بهینه‌سازی برداشت از مخزن، کاهش هزینه‌های عملیاتی و افزایش طول عمر مفید چاه و بالطبع کاهش هزینه های عملیاتی می‌شود.

با توجه به نتایج موفقیت آمیز این عملیات، در صورت لزوم این روش در کنار سایر روش های فرازآوری مصنوعی و اقدامات چاه محور، برای افزایش تولید و بهره‌وری از میدان سپهر و جفیر در سایر چاه‌های این میدان تکرار خواهد شد.

چاه سپهر ۱۱ در طرح سپهر و جفیر به مدار تولید آمد

چاه سپهر ۱۱ در طرح سپهر و جفیر به مدار تولید آمد

همزمان با حضور مهندس زارعی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت، چاه سپهر ۱۱ در طرح توسعه سپهر و جفیر به مدار تولید آمد.

امروز ۱۲ دیماه ۱۴۰۳ طی بازدید مدیرعامل محترم شرکت مهندسی و توسعه نفت و دکتر محمدی؛ مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد، چاه سپهر ۱۱ به عنوان شانزدهمین چاه تولیدی میدان سپهر و جفیر در مدار تولید قرار گرفت و در نتیجه آن سطح تولید نفت از این طرح ملی افزایش یافت.

با راه اندازی و تولیدی شدن چاه سپهر ۱۱، گام دیگری در راستای تحقق برنامه افزایش تولید از این میدان طی سال ۱۴۰۳ و نیل به سقف تولید بالاتر از ۶۰ هزار بشکه در روز تا پایان سال ۱۴۰۳ برداشته شد. چاه سپهر ۱۱ که عملیات اجرایی آن از ابتدای آبان ماه امسال شروع شده بود در پی تلاش شبانه روزی پرسنل شرکت اکتشاف توسعه و تولید و پیمانکار اجرایی، پس از ۲ماه کار شبانه روزی به بهره برداری رسید.

مهندس زارعی در جلسه هماهنگی پس از این بازدید، طرح توسعه میدان سپهر و جفیر را موفق ترین طرح قرارداد (IPC) کشور نامید و اظهار امیدواری کرد با شتابی که در عملیات اجرایی بسته های کاری فاز ۲ این طرح ایجاد شده است در ادامه باز هم شاهد افزایش تولید از این طرح باشیم.

لازم به ذکر است در این بازدید گزارشی از آخرین وضعیت بسته های اجرایی فاز ۲ شامل ساخت ۱۴ محل چاه جدید ، برنامه استقرار دکل های جدید، شروع حفاری چاههای جدید ظرف ۲ ماه پیش رو و زمان راه اندازی چاههای در حال تکمیل توسط دکتر محمدی، مدیر عامل شرکت (E&P)  پاسارگاد ارائه گردید.

افزایش سطح تولید از طرح ملی سپهر و جفیر تا 50 هزار بشکه در روز

افزایش سطح تولید از طرح ملی سپهر و جفیر تا 50 هزار بشکه در روز

احمد محمدی، مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد با بیان این خبر گفت: " این دستاورد نشان‌دهنده‌ی تلاش‌های بی‌وقفه و دانش فنی متخصصین ما است که توانسته‌اند تولید روزانه نفت را به بیش از 50 هزار بشکه در روز افزایش دهند.

از ابتدای سال 1403 تاکنون، با راه اندازی تعداد سه حلقه چاه و همچنین اقدامات ترمیمی چاه محور ، در مجموع حدود 12 هزار بشکه در روز افزایش تولید حاصل گردید که در نتیجه آن سطح تولید، از این طرح ملی به 50 هزار بشکه در روز رسید .

امید است با ادامه تلاش‌های همکاران و با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و حمایت‌های لازم، بتوانیم تا پایان سال جاری چاه‌های بیشتری را به بهره‌برداری رسانده و تولید را به سقف 60 هزار بشکه در روز برسانیم"

 

 

صفحه 2 از 4ابتدا   قبلی   1  [2]  3  4  بعدی   انتها